+

4. - 8. september 2024

Festivalpass

Vil ha alle med: Kutter prisene

TIFF Junior går motstrøms for å inkludere flest mulig i filmfestivalen.

Festivalen og arrangørene Tromsø internasjonale filmfestival og Aurora kino Fokus ønsker at alle barn, unge og familier i Tromsø og omegn skal kunne være med og oppleve både filmene og festivalstemninga. Nå senker festivalen derfor billettprisene. Enkeltbilletter kuttes med 10 prosent, slik at det koster maks 100 kroner for en film.

- TIFF Junior vil være så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig. Vi vet at pris er én faktor. Forskjellene blir dessverre større i samfunnet, og flere barn og unge kjenner dette på kroppen. De fleste småbarnsfamilier merker dessuten prishoppene på mat og alt annet, og høyere rente, veldig godt. Vi ønsker å gi et bittelite bidrag i motsatt retning, sier festivalsjef for TIFF Junior, Astrid Aure.

Ett godt tips er å kjøpe festivalpass, da kan du se så mye film du vil for kroner 370 – og prisene blir lavere om du kjøper familiefestivalpass. Det lønner seg også å være COOP-medlem, som gir god rabatt på familiefestivalpass. For iTromsø-lesere vanker det også en spesialpris på en utvalgt visning av filmen BIGMAN – og noen ekstra overraskelser inkludert.

Bigman
Festivalen får besøk av manusfortfatter og hovedrolleinnehaver til filmen BIGMAN.

TIFF Junior byr også på flere helt gratis opplevelser, fra åpningsfest til festivalens avslutning med film og prisutdeling, til workshops og ikke minst alle aktivitetene som skal fylle foajeen på Aurora kino Fokus i festivalhelga.

- Vi velger å gjøre deler av festivalen gratis, for bare slik er vi helt sikre på at alle har lik mulighet til å delta. Det er også en super anledning til å få en liten smak av det vi byr på. Kultur koster som alt annet, og vi legger masse ressurser inn i å lage den beste festivalen, så vi vil takke våre gode støttespillere og partnere som gjør dette mulig, sier Aure.

TIFF Junior samarbeider også med en lang rekke organisasjoner, som bidrar til at enda flere inviteres med på festivalen. Inkludering handler om langt mer enn penger. Kinosalene fylles i festivaluka av filmer på mange ulike språk fra hele verden; fransk, finsk, islandsk, arabisk, mahrati, nederlandsk, ukrainsk og samisk – for å nevne noen.

Dounia
DOUNIA OG PRINSESSEN AV ALEPPO vises på både fransk og arabisk under festivalen.

- Og ikke minst er vi opptatt av å vise filmer folk kan kjenne oss igjen i, sånn som og så både ulike og like vi mennesker er. De historiene vi presenterer på det store lerretet, og som barna får se i fellesskap med andre, bygger og bekrefter deres egen identitet, samtidig som de skaper større forståelse for andre. TIFF Junior løfter fram et mangfold av tema og av filmhelter!

Aure ser også spesielt fram til den aller første Relæxt-visninga på TIFF Junior. I samarbeid med Den kulturelle skolesekken settes det opp en visning på Fokus som er tilrettelagt for de som setter pris på løsere rammer. Her er det hysjfri sone, og ekstra god tilgjengelighet og rom for å både rope, gråte, skratte og tikse.

- Ønsket vårt er at alle skal føle seg velkommen og hjemme på hele festivalen, akkurat som de er, sier hun.

Billettsalget er nå i gang! Finn filmene du ønsker å se under TIFF Junior 2.-6.september 2023!