TIFF Junior

2. - 6. september 2023

Festivalpass

To nordnorske og en dansk prisvinner på TIFF Junior 2020

De nordnorske kortfilmene «Sparkekoret» og «Ild og vann» fikk hver sin pris på TIFF Junior. Danske «En helt alminnelig familie» fikk prisen for beste langfilm.

TIFF Juniors avslutningsseremoni fant sted på Verdensteatret søndag ettermiddag. Her ble det delt ut tre priser; Aurora Junior-prisen henholdsvis for beste kort- og langfilm, samt publikumsprisen.

Jury fra Lunheim skole
Årets jury har bestått av elever fra årets prosjektklasse på TIFF Junior, 7B på Lunheim skole.
Jurymedlemmene var Efe Arikan, Axel Kristiansen, Mathilde Gamst-Ingebrigtsen, Vilde Angell Åsli, Shalom Seifu Johannes og Didrik Solberg. Espen Nomedal fra Filmveksthuset Tvibit har vært juryleder.

Årets jury under prisutdelingen på Verdensteatret. Foto: Jamie M. Bivard.

Den danske filmen «En helt alminnelig familie», regissert av Malou Reyman, fikk Aurora Junior-prisen for Beste langfilm. Filmen handler om Emma på 11 år, som får verden snudd på hodet når hun får vite at faren hennes vil skifte kjønn.

«Ild og vann», regissert av Tord Theodor Olsen fra Melbu, fikk Aurora Junior-prisen for beste kortfilm. Filmen er basert på virkelige hendelser fra da regissøren var 15 år, og sammen med en kamerat rodde fra Melbu til Fiskebøl i et badekar (!).

«Sparkekoret» fikk flest publikumsstemmer
Årets publikumspris gikk til kortfilmen «Sparkekoret» av regissør Torfinn Iversen fra Sortland. Filmen er spilt inn på FilmCamp i Målselv. Iversen tok imot prisen, sammen med produsent Julia Andersen og skuespillerne Benoni Brox Krane og Nicholai Evans fra Tromsø.


JURYENS UTTALELSER:

AURORA JUNIOR - BESTE KORTFILM

«Ild og vann» av Thord Theodor Olsen (Norge)

«Denne filmen handler om to stebrødre som ikke kommer så godt overens. Filmen har god slapstickhumor og timing. Den er komisk, og brødrene kom bedre overens ved å rømme sammen. Det var veldig morsomme scener som gjør at vi blir tiltrukket av filmens sjarm. Vi synes filmen er veldig søt. Den var full av masse følelser. Vi vet ikke hva mer vi skal si enn at filmen var perfekt!»

AURORA JUNIOR - BESTE LANGFILM

«En helt alminnelig familie» av Malou Reyman (Danmark)

«Denne filmen handler om ei jente som heter Emma og hvordan det er å leve med familien sin når faren har skiftet kjønn. Handlingen i denne filmen er mer spennende enn de andre filmene i konkurranseprogrammet. Den var interessant, underholdende, morsom og rørende. Filmen var veldig dramatisk, og vi ville følge med hele tiden. Det var virkningsfullt med bildene fra fortida som representerte fortida selv om det var spilt inn i nåtid. Det var veldig fint gjort!»