TIFF Junior

2. - 6. september 2023

Festivalpass

Meld deg på TIFF Juniors workshops

Nå har du muIigheten til å melde deg på årets workshops som foregår i forkant av, og under festivaluka. En suksess fra tidligere år er animasjonskurset, og nytt av året er DJ-kurs.

TIFF Junior er en festivaluke spekket med fantastiske filmopplevelser for hele familien. Programmet vårt består også av en rekke aktiviteter, arrangementer og spennende workshops - som du kan bli med på før, mellom og etter filmvisningene.

Animasjonsverksted

Har du lurt på hvordan en animasjonsfilm blir til? Da er dette verkstedet for deg. På Perspektivet Museum får du møte filmregissør Natalia Malykhina Bratli som lærer deg hvordan du med enkle verktøy kan lage din egen animasjonsfilm. Natalia driver animasjonsstudioet Ulvenfilm, som lager snille og morsomme animasjonsfilmer for barn. Under animasjonsverkstedet kan du la deg inspirere av hennes filmer og gode tips for hvordan en animasjonsfilm lages. Verkstedet ledes sammen med museets formidlingsleder Camilla Erenius, som har lang erfaring med formidling for barn og unge. Resultatene fra animasjonsverkstedet vil bli vist som forfilm før avslutningsseremonien søndag kl. 18:00 på Verdensteatret. 

Når:
Fredag 9. september 17:30-19:30 (9-13 år) og Lørdag 10. september 10:00-11:30 (6-8 år) og 14:00-16:00 (9-13 år) 

Sted: Perspektivet Museum (Storgata 95)

Påmelding: Påmeldingslenke finner du her. Arrangement på Facebook med løpende info finner du her.


DJ-kurs

Har du lyst til å lære deg å mikse som en ekte DJ? I år holder TIFF Junior en råkul DJ-workshop i forkant av festivalen, og hver dag under festivaluka vil de aspirerende DJ-deltakerne vise hva de har lært når de spiller opp til dans i Foajèen på Fokus Kino. Gjør dere klare for groovy tunes og la-oss-danse-stemning! DJ Shabby Chic er en velkjent, lokal Tromsø-heltinne som byr på platesnurring og søt-miksing. Hun har erfaring som instruktør på TviBit, Festspillene i Harstad og gjennom Den Kulturelle Skolesekken. Workshopen er for deg mellom 8 og 13 år. Er du nysgjerrig på å lære deg å snurre plater som en DJ, eller rett og slett bare glad i musikk og morsomme dansegulv - meld deg på!

Under festivaluka vil workshopdeltakerne spille på åpningsfesten til TIFF Junior sammen, resten av uka vil dere få utdelt ulike spilletider der dere sammen med instruktøren sørger for kule tunes i foajéen på Fokus Kino.

Når:
Workshop Lørdag 3. september 12.00 - 16.00 samt utvalgte dager under festivaluka 7. - 11. september.

Påmelding:
Påmeldingslenke finner du her. Arrangement på Facebook med løpende info finner du her.


Aktiviteter uten påmelding

Vi har selvsagt en rekke aktiviteter under TIFF som ikke krever påmelding som vi ønsker alle velkomne til: den store åpningsfesten i rådhusparken 7. september, green screen-studioet i foajéen på Aurora kino Fokus hele helga og 16mm-verksted i foajéen på Aurora Fokus søndag.

På familielørdagen vil også iTromsø arrangere minikonsert med Heidi Solheim utenfor Verdensteatret med gøyale konkurranser og sprell. Og husk, lørdagen er en superheltlørdag, vi skal trylle frem noen hjemmesnekra kostymer fra skapet, og håper å se DEG utkledd som din favoritt-superhelt!