+

4. - 8. september 2024

Festivalpass

Filmprogrammet for TIFF Junior 2022 er sluppet!

Vi gleder oss til en fantastisk festivaluke spekket med filmopplevelser av høy kvalitet på Aurora Kino Fokus og Verdensteatret Kino!

Filmtitlene til årets TIFF Junior program består av 35 filmer: 17 langfilmer, tre kortfilmprogrammer pluss en stumfilmkonsert. Filmprogrammet er en god blanding av live action og animasjonsfilmer, som forteller historier fra 23 ulike nasjoner deriblant Norge, Danmark, Sverige, Island, Nigeria, USA, Frankrike, Tyskland, Nederland, Belgia, Iran, Marokko og Irland.

Åpningsfilm og premierer

Årets program byr også på en rekke spennende premierer, og et konkurranseprogram av høy kvalitet.

Åpningsfilmen til TIFF Junior 2022 er den franske animasjonsfilmen Drageprinsessen (2022), som har sin Norgespremiere under festivalen. Dette er en perle av en animasjonsfilm, som har hentet sin inspirasjon fra det eventyrlige Studio Ghibli i sin stil. Vi er stolte over å annonsere at vi kommer til å kjøre visninger av Drageprinsessen med både norsk og samisk live-dub under festivalen.

Vi løfter frem flere skatter som noen publikummere kanskje vil kjenne igjen. Vi vil vise to tidligere åpningsfilmer, både Sangen fra Havet og Ernest og Celestine, i tillegg til Aurora Junior kortfilmprogrammet, som er en samling av tidligere års vinnere.

Det vil også bli en helt spesiell verdenspremiere under TIFF Junior, nemlig den norsk-produserte superheltfilmen Helt Super (2022). Med oss på alle visningene av filmen vil vi ha regissør Rasmus A. Sivertsen og stemmeskuespilleren Hennika Eggum Huuse. Dette gleder vi oss så mye til at vi vil invitere publikum til en superhelt-lørdag med superhelt-tema og kostymer.

For å komme i ordentlig superheltmodus setter vi også opp en visning av en eldre klassiker: Iron Man (2008) som på autentisk vis kan oppleves på 35mm på Verdensteateret Kino.

Til visningen av Hvor er Anne Frank (2022), som er laget av Oscar-vinnende Ari Folman, får vi besøk av stemmeskuespillerne bak både Anne og Kitty. Det blir også Norgespremiere på Comedy Queen, en film som tematiserer hvordan det er å miste en forelder. Skuespiller Sigrid Johnsson som spiller den 13 år gamle hovedkarakteren Sasha, skal gjeste visningene. En annen spennende visning å trekke fram er den aller første samiske versjonen av filmen Ulvevandrerne som vil finne sted på TIFF Junior 2022.

Vi gleder oss til å invitere alle til vår avslutningsseremoni på søndag med prisutdelinger og fest, hvor vi er så heldige å ha elever fra Tromsø Kulturskole som skal spille musikken til stumfilmkonserten.

Årets festivalsjefer

Sandra Indahl er programsjef og har fungert som vikarierende festivalsjef mens Astrid Aure har vært ute i permisjon.

- Jeg har vært så heldig å få følge festivalen helt siden 2015, dette har gjort dypdykket i festivalarkivet ekstra gøy når vi har jobbet med både nytt og gammelt innhold i anledning jubileet. Årets program bærer preg av mange sterke, viktige og spennende historier. Det er en ære å få bringe disse historiene ut til Tromsøpublikummet. Etter to år med pandemi skal det selvsagt bli ekstra stas å møte publikum på både film og bursdagsfest, sier vikarierende festival- og programsjef Sandra Indahl.

Til årets festival får vi Astrid tilbake med på laget, og vi kjører på med dobbelt så mye festivalenergi med to festivalsjefer.

- Gjennom 10 år med å gi barn og unge sterke opplevelser med kvalitetsfilm fra hele verden, så har TIFF Junior spilt og spiller fortsatt en viktig rolle i å utvide verdensbildet vårt, og sørge for at barn har noe å speile seg i på lerretet. Vi ønsker å bidra til å utfordre samtidig som vil er en festival som feirer fellesskap, sier festivalsjef Astrid Aure.

Vi feirer 10 år!

TIFF Junior ble etablert av TIFF og Aurora Kino i 2013 under navnet Verdens Beste - Tromsø barnefilmfestival, med et besøk på hele 5700 publikummere det første året, var det klart og tydelig at det nye festivaltilskuddet i Tromsø fylte et etterlengtet tilbud. De siste ti årene har vi jobbet med å nå ut bredere, favne flere og vi har jobbet målrettet for å skape enestående filmopplevelser for våre publikummere.

Når vi skal markere 10-årsjubileet ønsker vi å invitere barn og unge i byen til en uforglemmelig bursdagsfest i rådhusparken på åpningsdagen 7. september. Vi inviterer til utkledningsfest og masse artige aktiviteter, bursdagskake og god mat.

Hvert år har vi en prosjektklasse med i staben, i år er det 5A fra Selnes (6A etter sommeren). Elevene vil innta roller som produsenter, jury-medlemmer, minifestivalsjeefer, teknikere, SoMe-ansvarlige, Festival-TV-crew og innledere under festivalen.

I anledning programslippet lanserer vi et tilbud på festivalpass for de som liker å være tidlig ute, dette kan kjøpes via tiffjunior.no eller aurorakino.no. Tilbudet gjelder frem til 8. august.

Festivalpass (earlybird-pris): kr 336,- (etter 8. august økes pris til 385)

Familiefestivalpass (gjelder for 4 personer): kr 1240,-

Billetter kan du kjøpe her, via Aurora Fokus Kino.
Les mer om filmene her!