+

4. - 8. september 2024

Festivalpass

Her er årets prisvinnere!

Onsdags kveld var det avslutningsseremoni for TIFF Junior 2023!

Etter en uke fylt med over 60 filmvisninger fordelt på byens to kinoer, ble det hele avrundet på årets avslutningsseremoni med prisutdeling og kortfilmprogrammet JORDA RUNDT PÅ FEM FILMER på Aurora kino Fokus.

Hvert år deler vi ut tre priser: Aurora Junior for beste kortfilm, Aurora Junior for beste langfilm og Publikumsprisen. Sistnevnte stemmes riktignok fram av publikum, men de to første deles ut av festivalens egen barnejury. Årets jury består av 6 elever ved 6.trinn på Slettaelva skole ledet av filmskaper Lisa Marie Kristensen. Lisa Marie har koordinert juryen, gitt de en verktøykasse å bruke når de skulle vurdere filmene, men hun har ikke vært med å stemme. Vinnerne er kåret ene og alene av barna i juryen!

Avslutningsseremonien
Juryen deler ut Aurora Junior for beste langfilm. Foto: Jamie Michael Bivard.

Prisen Aurora Junior for beste kortfilm gikk til den franske animasjonsfilmen SLIPPING AWAY, regissert av Gabriel Hénot Lefèvre. Filmen følger livet til en gammel mann ved et sanatorium som får hverdagen sin endret i møte med en skadet måse. Juryen uttalte blant annet “Måser er vanligvis irriterende, men ikke i denne filmen. I filmen ser vi en gammel mann som bryter reglene på hjemmet han bor, for å redde en måse. Filmen var fin, lett å forstå og den fikk oss til å tenke.”

Pressebilde: SLIPPING AWAY

Prisen Aurora Junior for beste Langfilm gikk til den svenske filmen BULLETS, regissert av Peter Pontikis. I den møter vi Abdel (12) som vokser opp i et røft nabolag i Sverige. Han er en smart ung gutt som i løpet av filmen dras inn i en brutal og uforutsigbar gjengkrig. Juryens begrunnelse lød “Det er en spennende film full av action, men som samtidig er veldig trist. Med dyktige skuespillere greier filmskaperen å engasjere fra første sekund.”

bullets
Pressebilde: BULLETS

Til slutt ble den gjeve publikumsprisen delt ut. TIFF Junior mottok hundrevis av stemmer fra engasjert publikum og det var jevnt mellom flere titler. Til slutt gikk LARS ER LOL regissert av Eirik Sæter Stordahl av med seieren! Filmen følger Amanda som begynner i femte klasse og skal bli fadder til en av årets førsteklassinger. Hun gleder seg veldig mye, men når hun blir spurt om å heller være fadder for den nye gutten i klassen, Lars, som har Downs syndrom, klarer hun ikke å si nei. Det byr på noen utfordringer, spesielt når Adam, som Amanda er stormforelsket i synes at det er ukult å være venn med Lars.

Filmen LARS ER LOL er basert på Iben Akerlies bok med samme navn fra 2016 og kommer på norske kinoer 29.september.

lars er lol
Kinosjef Sebastian Henriksen innleder til LARS ER LOL sammen med manusforfatter Iben Akerlie. Foto: Jamie Michael Bivard.

Vi gratulerer alle vinnerne og ønsker samtidig å takke våre partnere, frivillige, bidragsytere, prosjektklasse og ikke minst publikum for nok en fantastisk festival.

Vi sees neste september for TIFF Junior 2024!