TIFF Junior

1.-5. september 2021

Festivalpass

Her er årets prisvinnere!

Søndag kveld var det avslutningsseremoni for årets utgave av TIFF Junior, den niende i rekken.

Hovedbilde: Regissør Kenneth Elvebakk og Joachim Hansen tar imot publikumsprisen for HEI VERDEN. I bakgrunnen festivalsjef for TIFF Junior Sandra Indahl. Foto: Jamie Michael Bivard

Mens de siste filmene rullet over lerretet på Aurora kino Fokus ble det holdt avslutningsseremoni på Verdensteatret, som også inkluderer festivalens prisutdeling.

TIFF Junior deler hvert år ut tre priser: beste langfilm, beste kortfilm og publikumsprisen. Sistnevnte er det naturlig nok publikum på festivalen som har stemt fram, mens en egen jury bestående av seks elever fra 7. trinn på Stakkevollan skole har valgt de andre to vinnerfilmene. Juryen har vært ledet av Elisa Fernanda Pirir, som har gjort en fabelaktig jobb med å koordinere juryarbeidet, men ikke har vært med å stemme. Vinnerne er kåret ene og alene av de unge jurymedlemmene.

Prisen for beste langfilm gikk til den tyske animasjonsfilmen FRITZI – A REVOLUTIONARY TALE, regissert av Ralf Kukula og Matthias Bruhn. I sin uttalelse sa juryen blant annet: «Vi likte denne filmen fordi den var spennende og artig. Den hadde figurer som var enkle både å like og hate. Filmen handler om konflikt og vennskap.» Før prisen ble delt ut valgte juryen også å gi hederlig omtale til den norske dokumentarfilmen HEI VERDEN.

Prisen for beste kortfilm gikk til den norske dokumentarfilmen SKOLEN VED HAVET, regissert av Solveig Melkeraaen. Filmen følger førsteklassingene Thorvin og Tilde som går på Strengelvåg skole i Nordland, som får beskjed om at skolen skal legges ned. I sin uttalelse sa juryen blant annet: «Vi likte hovedrollene i filmen. Den var veldig underholdende, godt laget og tar opp et viktig tema om at det hvert år legges ned 50 skoler i Norge.»

Regissør Solveig Melkeraaen og hovedrolleinnehavere Thorvin og Tilde fra SKOLEN VED HAVET tar imot prisen for beste kortfilm. Foto: Jamie Michael Bivard


Til slutt ble festivalens publikumspris delt ut. TIFF Junior mottok hundrevis av stemmer fra et engasjert publikum og det var mange titler som var nevnt blant favorittene og det var en ganske jevn avstemning. Filmen som til slutt sto igjen med flest stemmer var HEI VERDEN, regissert av Kenneth Slotterøy Elvebakk. Filmen følger fire unge mennesker som har til felles at de i ung alder sto fram som skeive, og gjennom tre år får seerne av filmen ta del i hva de opplever av motstand, støtte, skam og stolthet etter at de har «kommet ut».

TIFF Junior gratulerer alle vinnerne!