+

4. - 8. september 2024

Festivalpass

Årets prisvinnere

Prisvinnerne under TIFF Junior 2022 ble annonsert på Verdensteatret søndag kveld.

Den 10. utgaven av TIFF Junior er over for denne gang. Det har vært en sann glede å være samlet fysisk for å se kvalitetsfilm i kinosalen igjen.

Søndag kveld avsluttet vi festivalen med vår avslutningsseremoni på Verdensteatret, etterfulgt av stumfilmkonserten The Frozen North (regi: Buster Keaton og musikk fremført av elever ved Kulturskolen i Tromsø.

Prisen som deles ut under TIFF Junior heter Aurora Junior, og det kåres vinnere i tre ulike kategorier: beste langfilm, beste kortfilm og publikumsprisen. Sistnevnte er det naturlig nok publikum på festivalen som stemmer fram. En egen jury bestående av elever fra 6. trinn på Selnes og 7. trinn på Workinnmarka skole har valgt de andre to vinnerfilmene. Årets juryleder er Endre Lund Eriksen, en av initiativtakerne til den aller første TIFF Junior-festivalen, som har koordinert juryarbeidet. De unge jurymedlemmene: Sivert, Henrik, Gabriella, Tia Natalie, Aslak og Noah har kåret vinnerfilmene ene og alene.

Prisen for beste langfilm: HVOR ER ANNE FRANK

Juryen skriver i sin begrunnelse: «Filmen vi har plukket ut til beste langfilm er veldig lærerik. Filmen passer godt for barna som er på TIFF junior. Filmen handler om vennskap og er basert på en sann historie. Det er en veldig viktig film, som mange burde se. Vi synes filmen var litt trist, men veldig fin.»

Filmen er regissert av: Ari Folman og under festivalen hadde vi besøk av stemmeskuespillere Milla Barr Kongsteinen og Mia Ingebrethsen Betten.

Prisen for beste kortfilm: THE SOURCE OF THE MOUNTAINS

Juryen skriver i sin begrunnelse: «Vinneren av kortfilmprisen er en fantasifull film full av overraskelser. Den er veldig bra animert, har kule og morsomme karakterer og et helt spesielt univers. Dette er sannsynligvis festivalens mest originale film.»

Filmen er regissert av: Marianne Moisy, Adrien Communier, Camille Di Dio, Briag Mallat, Pierre Gorichon, Benjamin Francois.

Publikumsprisen til TIFF Junior: HELT SUPER

Vi fikk inn over 160 stemmer fra årets TIFF Junior-publikum. De har stemt på sin favoritt, og vinnerfilmen er ingen ringere enn Norges første egenproduserte superheltfilm HELT SUPER, som har hatt sin verdenspremiere her i Tromsø.

Regissør Rasmus A. Sivertsen var tilstede under festivalen sammen med stemmeskuespiller Hennika Eggum Huuse. Sivertsen tok i mot prisen på Verdensteatret under avslutningsseremonien.

TIFF Junior gratulerer alle vinnerne!