TIFF Junior

2. - 6. september 2023

Festivalpass

Årets prisvinnere!

Både juryen og publikum har kåret sine favorittfilmer på årets festival. Dette ble annonsert under avslutningsseremonien på Verdensteatret søndag kveld.

Nederlandske FIGHT GIRL av regissør Johan Timmers vant Aurora Junior-prisen for beste langfilm. Filmen handler om 12-årige Bodil, eller «Bo», som har problemer med å styre temperamentet sitt, men når hun begynner med kickboksing får hun en arena for å hanskes med de vanskelige følelsene og få kontroll over livet sitt. Men ikke alt viser seg like lett å få kontrollere. FIGHT GIRL er en ekte «girl power»-film om vennskap og om å finne veien i livet. Aiko Beemsterboer, som spiller hovedrollen som «Bo» i filmen, besøkte Tromsø under festivalen. Hun var reist hjem like før avslutningsseremonien, men sendte en videohilsen som ble vist for publikumet på verdensteatret.

- Tusen takk for at jeg fikk være i Tromsø denne uka. Jeg elsket det! At FIGHT GIRL vant prisen er en kjempebonus til noe som allerede har vært en fantastisk uke, sa den glade prisvinneren i en videohilsen til publikum.

Norsk kortfilmvinner

Den norske filmen VALPEN, om åtteåringene Perle og Henrik, som prøver å skaffe seg en valp uten hjelp fra voksne, vant prisen for beste kortfilm. Filmen er regissert av Kristian B. Walters. Juryen har bestått av sju barn mellom 10 og 13 år fra: Alma Elea Gamst Harila, Eskil De Smedt, Olai Mikkelsen, Alma Trøite Hoen, Ruben Jarl, Ådne Håland Opdal og Gustav Hjort-Larsen. Juryleder har vært Julia Jarl, festivalsjef ved barne- og ungsdomsfilmfestivalen BUFF i Malmö.

Publikumsvinneren

Publikum på TIFF Junior stemte fram den nederlandske filmen TAIKI av regissør Mirjam de With som sin favorittfilm under festivalen. Regissøren var selv i Tromsø under TIFF Junior, og presenterte filmen for publikum.

Årets TIFF Junior-jury og juryleder Julia Jarl. Photo: Jamie Michael Bivard