+

4. - 8. september 2024

Festivalpass

Work in Progress

I samarbeid med International Sámi Filminstitute og Nordnorsk Filmsenter inviterer TIFF Junior intresserte til et work-in-progress-arrangement for å gi en smak av hva publikum kan forvente på barne- og ungdomsfilmfronten i fremtiden. Møt filmskaperne bak utvalgte prosjekter og hør dem dele sine erfaringer.

“Áillu skábmavuođu máinnas”, regi Siljá Somby
11 år gamle Áilu blir bortført av Stállu, og befinner seg plutselig i et mytisk landskap fylt med magiske vesener.

Siljá Somby er en samisk regissør uteksaminert fra INN universitetet. Hun har regissert korte fiksjoner, inkludert “Back to Sáivu (2001); “Bonki” (2014) og “Áile ja áhkku” (2015) og “Guhparastin” (2020), laget dokumentarer og dubbet animasjonsfilmer. Utover dette har hun ledet filmverksteder, jobbet med filmprogrammering i festivaler som samisk filmfestival og Riddu Riđđu og er også aktiv innen det filmpolitiske feltet. For tiden jobber hun med forskjellige prosjekter, inkludert denne fiksjonen for barn, sammen med andre kortfilmprosjekter.

«Girls», regi Lise Marie Kristensen
Johanna er seksten år gammel og vil være usynlig. Når hun blir tvunget til å bli med på
fotballaget, oppdager hun en ny verden som tvinger henne til å slutte å gjemme seg.

Lisa Marie Kristensen er filmskaper og driver produksjonsselskapet Forest People i hjembygda Kautokeino. Det største fokuset til Lisa har alltid vært å skape fortellinger og historier som tar utgangspunkt i hennes egen bakgrunn og historie. Starten på karrieren kom når hun halvveis inn i tv-utdannelsen solgte inn sin eksamensoppgave til Sveriges Television, og produserte to sesonger av den prisvinnende dokumentarserien Sápmi Sessions. Etter seks år i den svenske statskanalen som redaktør for samiske dokumentarserier, forlot hun Sverige for å starte eget produksjonsselskap på hjemplassen, der hun jobber i dag. Produksjonsselskapet Forest People jobber i dag med å utvikle en langfilm, en dramaserie, de produserer en kortfilm i tillegg til å skape innhold til ulike aktører i kultur- og filmbransjen.


«Noras ark», regi Endre Lund Eriksen
Klimaendringene er i ferd med å legge hjemstedet til Nora under vann. Pappa Noa fyller arken sin med dyr før den store flommen, og Nora samler insekter og smådyr som hun vil ha med. Men da pappa nekter Noa å ta med disse "skadedyrene" oppstår en konflikt mellom far og datter som ikke bare setter forholdet deres, men hele det lille økosystemet i fare.

Endre Lund Eriksen er forfatter av mange kjente bøker for barn og unge, blant annet bøkene om Pitbull-Terje og om Dunderly-monstrene. Han har også skrevet filmmanus, og har hatt regi på seriene Planetpatruljen og Dyrevenn på NRK Super. «Noras Ark» er den første animerte kortfilmen han har regi på.

Moderator: Anna Svensson, NNFS.
Anna Svensson har over 25 års erfaring fra TV-produksjon bland annet som commissioning editor for SVT Dokumentar. På 90-tallet var hun med på å starte opp Film i Västerbotten, et ressurssenter for film i Nord-Sverige hvor hennes fokus blant annet var å spre film som undervisning i skolene. Siden høsten 2020 jobber Anna som filmkonsulent ved Nordnorsk Filmsenter