TIFF Junior

1.-5. september 2021

Festivalpass

Unge Ahmed

Le Jeune Ahmed

Sterkt og tankevekkende fransk drama om tro og radikalisering.

13 år gamle Ahmed har forandret seg. Etter å alltid ha vært flink på skolen, glad i å spille videospill og være sammen med vennene sine er det nå hans tro som preger alt han foretar seg. For ung til å stille kritiske spørsmål har Ahmed allerede blitt radikalisert, og inspirert av sin fetter som er utropt til martyr forsøker han å begå en tilsvarende handling. Hans mor og lærere på skolen står hjelpeløse tilbake og klarer ikke å snakke med han, og frykter at det ikke lengre finnes noen vei ut av tenåringens forvirrede sinn.

Regissørene Luc og Jean-Pierre Dardenne har i flere tiår laget film om Europas skyggesider, både i form av dokumentar- og spillefilm. Deres nye film UNGE AHMED vant prisen for beste regi ved fjorårets filmfestival i Cannes, og er nok et skarpt og medrivende drama som nok kan oppfattes som krevende for publikum, men også gir mye innsikt og forståelse.

Thirteen-year-old Ahmed used to love playing video games, hanging out with his friends and did well at school. Now everything revolves around his faith, which has radicalized him and ultimately become a threat to both himself and others.

---

Trygg TIFF Junior!
Det skal være trygt å se film på TIFF Junior, og vi tar smittevern på alvor. Vi legger til rette med ekstra mye plass, håndsprit og god hygiene. Du bidrar med å holde avstand, påse at det blir to ledige seter mellom hver husstand, vaske hendene godt og ofte og holde deg hjemme om du er syk.