TIFF Junior

4.–8. SEPTEMBER 2019

Se opp for stjernene!

Under TIFF junior kan du være så heldig å møte noen av de som har laget, eller spiller i filmene du kan se på festivalen! Kanskje noen vi skrive autografen sin i programheftet ditt?

Aiko Beemsterboer er fra Rotterdam i Nederland. Hun startet som skuespiller da hun var åtte år, og har spilt i en rekke filmer i hjemlandet. På TIFF Junior kan du se henne i hovedrollen som "Bo" i FIGHT GIRL. Hun er tilstede på visninga av filmen onsdag kl 17:15 i Fokus sal 2.

Loke Hellberg
startet sin filmkarriere som 9-åring da han medvirket i flere episoder av humorserien «Partaj». Han har senere han spilt i ulike reklamer og TV-serier. I 2016 fikk han hovedrollen som Malte i filmen KRIG som vises under TIFF Junior. I oktober i 2019 er han på nytt å se på kinolerretet som aktuell med hovedrollen spillefilmen EN KOMIKERS UPPVÄXT av Jonas Gardell.

Julia Jarl har arbeidet for BUFF Filmfestival i Malmø, den største filmfestivalen for barn og unge i Sverige, siden 2007, og har vært festivalsjef der siden 2012. Julia kommer til Tromsø for å lede årets jury!  

Ingrid Kristin Dokka har jobbet som rådgiver ved Norsk filminstitutt, som barnefilmkonsulent ved Norsk filmklubbforbund og som produsent ved Kortfilmfestivalen i Grimstad. Hun har også både skrevet om- og regissert film. I dag jobber hun ved Nordnorsk filmsenter. Under TIFF Junior skal hun ha workshop med regissører som skal legge frem sine filmideer for barn og unge.

Mirjam de With er fra Nederland og har regissert av TAIKI, som er hennes tredje langfilm. Hun jobber hovedsakelig med fiksjonsfilm og har tidligere vunnet pris for sin kortfilm MINA MOES (2011). Hun har også en lang rekke andre kortfilmer og TV-serier bak seg.

Natalia Malykhina er produsent, regissør og manusforfatter og har mer enn 25 års animasjonerfaring fra både tegnefilmer, serier, reklame og TV-programmer. Hun driver animasjonsstudioet Ulvenfilm, som lager snille, gode og morsomme animasjonsfilmer for barn. På TIFF Junior kan du se DEN VESLE GRÅ ULVEN – SOMMERFEST (2019). Natalia skal også holde animasjonskurs for barn under festivalen!

Sara Margrethe Oskal er fra Kautokeino og er utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen i Helsingfors. I dag lager hun film, regisser og jobber med dubbing av animasjonsfilmer til nordsamisk.  Den første figuren hun ga nordsamisk stemme til var Baktus fra den kjente og kjære filmen om Karius og Baktus.  Under TIFF Junior legger hun på samiske stemmene til alle karakterene SIRKELINE, COCO OG DET VILLE NESHORNET.

Julian Karenga bor i Tromsø og jobber som skuespiller. Han har utdanning fra Solbakken folkehøgskole og senere Liverpool Institute for Performing Arts. Under TIFF Junior skal Julian livedubbe filmen SIRKELINE, COCO OG DET VILLE NESHORNET til norsk, når filmen har visning for barnehager.  

Endre Skandfer er regissør av kortfilmen RUDY OG LYNMONSTERET som har verdenspremiere under TIFF Junior! Endre har mer enn 15 års bakgrunn fra animasjonsbransjen. Han har regissert en rekke reklamefilmer, musikkvideoer og kortfilmer deriblant Fabelfjords prisbelønte film DUNDER. Du kan se hans nye film i kortfilmprogrammet KORT OG NORDISK.
 
Emthe Skandfer Solskinnsbakk er 9 år, og har stemmen til Theodora i RUDY OG LYNMONSTERET. Dette er hennes debut som stemmeskuespiller. Emthe er også datteren til regissør Endre Skandfer.

Nilas Tverrå Sørum Er 10 år, og har drevet på med teater i 4 år via Schous kulturstasjon med årlig oppsetning på Oslo nye teater. Han har også tidligere gjort stemmeskuespill for Fabelfjord og spilt i reklamefilmer. Under TIFF Junior kan du høre han som Rudy, i RUDY OG LYNMONSTERET.

Ole-Morten Indigo Lekang er utdannet trommeslager ved Konservatoriet i Tromsø. Han spiller også piano, og har tidligere jobbet på Hålogaland Teater, NRK, Kulta, Påtryneteatret og har komponert musikk til stumfilmen REISEN TIL MÅNEN. På TIFF Junior spiller han piano til filmen på Verdensteatret!