TIFF Junior

4.–8. SEPTEMBER 2019

Bilde fra MIN BESTEFAR ER EN ALIEN.

Programmet er klart!

Bli med ut i verdensrommet på TIFF Junior 2019!

På TIFF Junior får kun det beste av ny film for barn og unge plass. Vi åpner filmfestivalen med et brasiliansk kunstverk av en film: TITO OG FUGLENE. Samtidig, i en annen sal, viser vi nordiske kortfilmperler med universet som tema for de aller yngste, i KORT FRA UNIVERSET.   

- Vi satser sterkt på nordisk film under TIFF Junior, og er stolt over å kunne vise filmer fra både Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island, sier festivalsjef Astrid Aure.

Bli med ut i verdensrommet!
Årets tema er universet.

   - Når vi velger universet som tema for TIFF Junior, er det selvsagt fordi vi har filmer som handler om verdensrommet – og fordi vi ønsker å gi barn og unge opplevelser av galaktiske dimensjoner, sier festivalsjefen.   

En av filmene som tar oss ut i verdensrommet er svenske ALONE IN SPACE, om et søskenpar som må forlate jorden i et romskip, etter at planeten vår har blitt ubeboelig. Så viser det seg at de ikke er helt alene i romskipet. MIN BESTEFAR ER EN ALIEN er en norsk-kroatisk film om en jente som oppdager at bestefaren (spilt av Nils Ole Oftebro) blir bortført av romvesener. Så viser det seg at han også egentlig er fra en annen planet!   

- For filmelskere som vil føre tradisjonene videre til barn, tantebarn eller barnebarn, kan vi nevne at de to klassikerne SUPERMAN (1978) og E.T. – GJESTEN FRA VERDENSROMMET (1982) vises under festivalen, sier festivalsjef Astrid. 

Felles opplevelser 
Film skaper nye univers. I kinomørket kan vi reise til nye steder, møte nye mennesker og kulturer og leve oss inn i fortellinger som berører og knytter oss sterkere sammen. Felleskap og filmopplevelser skaper energi; vi kan le, gråte og la oss skremme sammen, men også reflektere over de store spørsmålene i livet.  

- Alle filmene ligger nå ute her på nettsiden, så det er bare å lese og se trailere - og glede seg til 4.-8. september, sier Astrid Aure.

Vi ønsker dere fantastiske, utenomjordiske opplevelser på TIFF Junior! Håper vi ses!