TIFF Junior

5.–9. september 2018

Billettsalg

Foto: Jamie M. Bivard

Takk for i år - sees på TIFF Junior 2019!

For første gang arrangerte Tromsø internasjonale filmfestival og Aurora kino Fokus sammen festival for filmentusiastiske barn og unge i Tromsø under navnet TIFF Junior, 5.-9. 2018. Og for en herlig festival det ble!
 

Til sammen har hele 6.700 barn, unge og voksne sett film og deltatt på de mange arrangementene under TIFF Junior 2018. Det er godt over 600 flere enn i fjor.

Under årets filmfestival ble publikum tatt med «opp i lufta» gjennom superhelter og flyvende hunder. Videre gjennom Roald Dahls magiske barneunivers med HEKSENE , SVK - STORE VENNLIGE KJEMPE, DEN FANTASTISKE MIKKEL REV og premiere på animasjonsfilmen RAMPERIM basert på Roald Dahls bok med alternative versjoner av klassiske eventyr.

TIFF Junior bringer hele verden  til Tromsø gjennom filmer som italienske FLUKTEN, den kenyanske/tyske SUPA MODO og WALLAY fra Burkina Faso og Frankrike. Men har også vist et bredt tilbud av film fra Norden, blant annet den norske filmen BRENNENDE MINNER og danske JEG ER WILLIAM.

GORDON & PADDY

Åpningsfilm + fest = suksess!
Årets program hadde en sterk nordisk profil, og festivalen ble åpnet med visning av den svenske animasjonsfilmen GORDON & PADDY. Filmens regissør, Linda Hambäck kastet glans på åpningen og presenterte filmen for Tromsøpublikummet. Påfølgende åpningsfest fant sted på Kystens Hus. Der det ble servert laksepasta fra Lerøy Aurora, varme fiskekaker fra Norges Råfisklag og fruksjimpanse fra MACK. Tradisjonen tro var avduking av festivalkaken en sentral del av åpningsfesten! Kaken fra Bakehuset smakte fortreffelig! En stor gjeng av dansere fra Cheza Flava hadde show og åpnet dansegulvet for alle festivalstemte!

Fra åpningsfesten. Foto: Jamie M. Bivard

Årets TIFF Junior-klasse
Under årets festival hadde vi også med oss en ny prosjektklasse. Elevene kom denne høsten fra 6. trinn på Selnes skole på Kvaløya. Elevene har deltatt i planlegging og vært involvert i alle ledd gjennom festivalen. For en gjeng, og for en arbeidsinnsats!

Årets prosjektklasse. Foto: Tom Benjaminsen

Ingen festival uten frivillige!
I år kom fem studenter fra Harstad folkehøgskole som tok ansvar for opprigg og nedrigg og stilte opp på de aller fleste eventer som pågikk under festivalen. Vi hadde også barn og foreldre som stilte opp og rev billetter før kinovisningene, ryddet saler, løste små og store oppgaver og skapte festivalstemning blant publikum under festivalen. Tusen takk til dere!

Disse vant
Tre priser ble delt ut under avslutningsseremonien på Verdensteatret søndag ettermiddag.  Juryen besto av seks barn i alderen 10-13 år og ble ledet av Ragnhild Giæver. Aurora Junior-prisen for beste langfilm gikk til den danske spillefilmen JEG ER WILLIAM (regi: Jonas Elmer). Filmens hovedrolleinnehaver Alexander Magnússon var tilstede under festivalen og svarte på spørsmål fra vitebegjærlige skoleelever på visninger gjennom Den kulturelle skolesekken. Vinneren av Aurora Junior for beste kortfilm gikk til tyske OUR WONDERFUL NATURE – THE COMMON CHAMELEON, av Tomer Eshed. Årets publikumspris gikk til kortfilmen MYRHULL. Både regissør Torfinn Iversen, produsent Julia Andersen og skuespillerne Wiola Wilmi og Kristine Vikhammer Pettersen var tilstede og mottok prisen. Fem år gamle Kornelia Worum var en av de som stemte på sin favorittfilm, og vant selv en iPad, gitt av festivalens mediepartner iTromsø. Gratulerer til alle vinnerne!

MYRHULL av regissør Torfinn Iversen vant publikumsprisen

En styrket filmbransje
TIFF Junior samarbeider med Nordnorsk Filmsenter og hadde i år som tidligere presentasjon av kommende filmer for barn og unge. I år fikk publikum og filmbransje se smakebiter og høre om av MENNESKETS OPPRINNELSE av Pjotr Sapegin, DE ARKTISKE KAMELENE av Karl Emil Rikardsen og HOLD PUSTEN av Margareta Orkan, samt at den danske prisvinnende regissøren Sarita Christensen presenterte et nytt prosjekt. Hun holdt dessuten en master class der hun fokuserte på hvordan man finner de gode filmfortellingene for barn. I samarbeid med Filmklynge Nord arrangerte vi også et miniseminar med Tord Theodor Olsen om RABALDERBYGDA, et underholdningskonsept for barn og unge i Skandinavia. Vi ser frem til å følge dette arbeidet videre!

Vi ønsker dere alle hjertelig velkomne tilbake til filmfestivalen TIFF Junior 4. – 8. september 2019. Vi lover et tettpakket filmprogram med kvalitetsfilm fra hele verden- som utfordrer, beveger og utvikler!