TIFF Junior

5.–9. september 2018

Billettsalg

Svenske GORDON & PADDY er årets åpningsfilm.

TIFF Junior-filmene er klare!

Bli med opp i lufta, rundt om i Norden og inn i Roald Dahls forunderlige univers. Alt opplever du i kinosalen på TIFF Junior!

Store deler av årets program tar oss med opp i lufta, på den ene eller andre måten. I kortfilmprogrammet KORT PÅ VINGER er det fugler (og fluer) som står i fokus. Den islandske animasjonsfilmen PLOEY handler også om fugler, nærmere bestemt om sandlo-ungen Ploey, som ikke har lært å fly når familien skal fly sørover for vinteren. Ploey må derfor overvintre på kalde Island. I DE UTROLIGE 2 er det superhelter som flyr, mens i årets klassiker, DEN UENDELIGE HISTORIEN, er det dragen (eller hunden?) Falkor som suser gjennom lufta.

SE ÅRETS TIFF JUNIOR-TRAILER:Svensk åpning 

Årets program har en sterk nordisk profil, og åpningsfilmen føyer seg fint inn her. Svenske GORDON & PADDY er en splitter ny svensk animasjonsfilm. Den handler skogens politimester, padda Gordon, som skal gå av med pensjon, og som ser etter en arvtaker. Musa Paddy viser seg å være en god kandidat for jobben med sin gode luktesans. Filmen blir vist for første gang med norske stemmer på årets festival. Regissør Lina Hambäk kommer også til festivalen for å presentere filmen for publikum.

Ungdomsfilmen AMATØRER er også fra Sverige, og vises på TIFF Junior. Vi har også to finske filmer, fra samme regissør (Selma Vilhunen), HOBBYHORSE REVOLUTION og LITTLE WING. Danmark er representert med spillefilmen JEG ER WILLIAM og animasjonsfilmen TIGRE & TATOVERINGER, og den norske dokumentaren BRENNENDE MINNER er også på programmet. Det er også et eget kortfilmprogram med tittelen KORT OG NORDISK, hvor blant annet MYRHULL, den nye filmen til regissør Torfinn Iversen (OSKARS AMERIKA) er med.

Ramperim fra Roald Dahl
Vi har også premiere på RAMPERIM, en ny animasjonsfilm basert på Roald Dahls bok med alternative versjoner av klassiske eventyr. I den anledning blir det også et gjensyn med flere filmatiseringer av Dahls bøker. Vi viser Steven Spielbergs SVK - STORE VENNLIGE KJEMPE, DEN FANTASTISKE MIKKEL REV av Wes Anderson og HEKSENE (sistnevnte kun i engelsk versjon, uten tekster). 

LES OM ALLE FILMER OG SE TRAILERE HER