TIFF Junior

5.–9. september 2018

Billettsalg

Foto: Jamie Bivard

Om TIFF Junior

TIFF Junior er en videreføring av Verdens Beste - Tromsø barnefilmfestival, som ble etablert i 2013. Festivalen arrangeres av Tromsø internasjonale filmfestival, sammen med Aurora Kino.

Festivalen hadde et besøk på 5700 det første året. TIFF Junior formidler internasjonal kvalitetsfilm for barn mellom 2 og 13 år, og har barn med i både planlegging og avvikling av festivalen. Festivalen gir også et faglig tilbud til filmbransjen som arbeider med barnefilm. I 2013 hadde vi blant annet faglige seminarer med Oscar-vinneren Brenda Chapman som har regissert animasjonsfilmen MODIG. I 2014 hadde vi seminaret "Regi av barn" med foredrag av blant andre de norske regissørene Torun Lian ("Bare skyer beveger stjernene") og Erik Svensson ("Natt til 17.") og den svenske Catty Edfeldt, som har vært med å lage blant annet "Ronja Røverdatter" og "Mitt liv som hund".

TIFF Junior 2018 arrangeres 5.-9. september.

FILMPROGRAM
TIFF Junior skal presentere internasjonal kvalitetsfilm for barn, både live action og animasjon, både langfilm og kortfilm. Programmet består av 25 filmer og kortfilmprogrammer.

MÅLGRUPPE
Hovedmålgruppa for festivalen er barn i grunnskolealder (6-13 år), men det blir også visninger for de aller minste.

AKTIVITETER
I tillegg til å se film på festivalen, får barna møte filmskapere, delta i filmrelaterte aktiviteter og kurs.

FOR BARN – MED BARN
Medvirkning er viktig på TIFF Junior. Derfor er barn med i arrangementskomiteen, som frivillige, og i juryen som skal kåre de beste filmene under festivalen. Hvert år har vi en skoleklasse fra Tromsø med som samarbeidspartner. I 2018 er det 6. trinn ved Selnes skole som er prosjektklasse.