Tromsø 7.–11. juni 2017

Billettsalg

Foto: Ingun A. Mæhlum

Slik barn ser det!

Dette seminaret tar tempen på barn og unges mediebruk, og hvordan vi som voksne og som formidlere kan forholde oss til den.

Onsdag 7. juni, kl. 13.00 – 15.15
Verdensteatret kino
Pris: Gratis


Hvor mye tid bruker egentlig du foran en skjerm hver dag? Vi må slutte å fokusere på skjermtid når det kommer til barn og medievaner! Det sier Elza Dunkels, foreleser i pedagogikk og forsker på barns nettvaner. Hun kommer til Verdens Beste i år.

Dette seminaret tar tempen på barn og unges mediebruk, og hvordan vi som voksne og som formidlere kan forholde oss til den. Hvordan hjelpe dem å navigere riktig, styrke deres mediekompetanse og være med å sette dem i stand til kritisk og selvstendig bruk av sosiale medier og digitale plattformer? For å kunne gjøre en god jobb, må vi styrke vår egen kunnskap.

Seminaret er skreddersydd til deg som jobber med formidling til barn, enten det er media, kommunikasjon, skole, film, eller kultur og næringsliv for øvrig. Vi har et særlig fokus på bruk av levende bilder. Følg med på verdensbestefilm.no for flere nyheter om programmet! Gratis og åpent for alle!

DISSE KOMMER:

Elever fra Verdens Bestes prosjektklasse, 6B ved Borgtun skole: Her er det vi driver med på telefonen, padden eller pc’en! Og dette bør dere gjøre for å nå fram til oss.

Elza Dunkels, foreleser i pedagogikk ved Umeå universitet, har studert unges nettbruk i snart 20 år. Hun vil gi oss innsikter i barns nettkultur, og hva som har formet den negative debatten om temaet.

Floortje Zonneweld, nederlandsk videokunstner og formidler med lang erfaring i ulike medielab-installasjoner og workshops for barn.

Matias Hilmar Iversen, avdelingsdirektør i Kulturtanken, som nylig har overtatt ansvaret for Den Kulturelle Skolesekken på nasjonalt nivå.

Heidi Lønne Grønseth, rådgiver med ansvar for utdanningsrettet virksomhet og språkspørsmål i Foreningen Norden. Hun jobber for at barn og unge skal få kjennskap til, og glede av, nordisk samfunn, kultur og språk – gjerne gjennom film!