Tromsø 7.–11. juni 2017

Billettsalg

Foto: Ingun A. Mæhlum

Om Verdens Beste

Barnefilmfestivalen Verdens Beste ble etablert i 2013, og arrangeres av Tromsø Internasjonale Filmfestival, sammen med Aurora Kino.

Festivalen hadde et besøk på 5700 det første året. Verdens Beste formidler internasjonal kvalitetsfilm for barn mellom 2 og 13 år, og har barn med i både planlegging og avvikling av festivalen. Verdens Beste gir også et faglig tilbud til filmbransjen som arbeider med barnefilm. I 2013 hadde vi blant annet faglige seminarer med Oscar-vinneren Brenda Chapman som har regissert animasjonsfilmen MODIG. I 2014 hadde vi seminaret "Regi av barn" med foredrag av blant andre de norske regissørene Torun Lian ("Bare skyer beveger stjernene") og Erik Svensson ("Natt til 17.") og den svenske Catty Edfeldt, som har vært med å lage blant annet "Ronja Røverdatter" og "Mitt liv som hund".

Verdens Beste – Tromsø Barnefilmfestival 2017 arrangeres 7.-11. juni.


FILMPROGRAM
Verdens Beste skal presentere internasjonal kvalitetsfilm for barn, både live action og animasjon, både langfilm og kortfilm. Programmet vil bestå av ca. 30 filmer.


MÅLGRUPPE
Hovedmålgruppa for festivalen er barn i grunnskolealder (6-13 år), men det blir også visninger for de aller minste.


AKTIVITETER
I tillegg til å se film på festivalen, får barna møte filmskapere, delta i filmrelaterte aktiviteter og kurs.


FOR BARN – MED BARN

Medvirkning er viktig på VERDENS BESTE. Derfor er barn med i arrangementskomiteen, som frivillige, og i juryen som skal kåre de beste filmene under festivalen.