30. mai - 5. juni 2016

Billettsalg

Verdens Beste program er klart!

Åpningsfilmen DEN LILLE PRINSEN, Grøsserkveld og dokumentaren DEN UNGE ZLATAN er noen av høydepunktene under den fjerde utgaven av Verdens Beste – Tromsø Barnefilmfestival. Festivalen byr i år på flere filmer og visninger enn noensinne!

Det er Tromsø Internasjonale Filmfestival som står bak festivalen, i samarbeid med Aurora Kino. Alle visninger foregår på Verdensteatret og Aurora kino Fokus. Festivalen går av stabelen 30. mai – 5. juni.

Hele 32 filmer og 80 visninger er det blitt plass til i årets program. Det blir skole- og barnehagevisninger fra mandag 30. mai, og torsdag starter festivalen for alvor. Da vises den offisielle åpningsfilmen DEN LILLE PRINSEN, en splitter ny animasjonsfilm for barn i alle aldre, basert på den klassiske boka fra 1943.

SE HELE PROGRAMMET HER

Spill-tema
På samme måte som på TIFF er det ulike temaer på verdens Beste. Programmet viderefører spilltematikken som preget TIFF i januar. RIVE-ROLF og ANGRY BIRDS-FILMEN er begge filmer som foregår i et spillunivers. Og i arrangementet LET’S PLAY kan man følge Bjørn Griswold AKA Crimson Cassius, som spiller Super Mario Maker live på stort lerret på Verdensteatret. På KODEKLUBBENS GAME JAM kan ungene til og med lære å lage dataspill selv.
- Barn tilbringer mye tid på å spille, og spillverdenen har også for alvor inntatt filmlerretet. Derfor har vi laget et eget tema rundt dette, sier programsjef og prosjektkoordinator Sandra Indahl.

Film fra hele verden
I år sammenfaller festivalen med Internasjonal uke i Tromsø, og det preger også programmet.
- Vi har filmer fra hele verden i årets program, og vil at festivalen skal være et vindu til å se hvordan unge i andre deler av verden har det, sier Sandra Indahl.
IDOL er basert på en sann historie om hvordan den unge gutten Mohammad klarer å rømme fra Gaza for å delta i talentkonkurransen Idol i Kairo. Indiske REGNBUEN handler om to søsken Pari og Chotu. Chotu er blind, og Pari har lovet han å få synet tilbake til bursdagen hans. Men hvordan skal hun skaffe penger til operasjonen?I dokumentaren SONITA følger vi en jente som følger drømmen om å bli rapper – men i Iran er det forbudt for jenter å synge.

Den unge Zlatan
Festivalen byr også på norgespremiére på dokumentaren DEN UNGE ZLATAN, filmen om hvordan unggutten Zlatan fra Malmø ble hele fotballverdens «Ibra». Filmskaperne Fredrik og Magnus Gertten har fulgt Zlatan, både på og utenfor fotballbanen, fra han spilte på Malmø FF, via Ajax til han slo igjennom i Juventus.
- I tillegg til å være en film om en fotballstjerne er det også en historie om en ung gutt som under konstant press fra sine omgivelser forlater venner og familie for å spille fot­ball ute i den store verden, sier Sandra Indahl.
Det blir også norgespremiére på animasjonsfilmen ROBINSON CRUSOE og førpremiere på PHANTOM BOY, som kommer på kino i august.
Lørdag 4. juni er grøsserdag, og da blir det skrekk og gru for både små og store. Her vises også årets klassiker, nemlig GHOSTBUSTERS fra 1984.

SE HELE PROGRAMMET HER

Velkommen til Verdens Beste 2016!