Tromsø 3.–7. juni 2015

YELLOWBIRD

Verdens Beste program er klart!

Det er masse å glede seg til for små og store når årets barnefilmfestival i Tromsø går av stabelen 3.-7. juni. I år har festivalen ekstra fokus på animasjonsfilm.

– Vi har et bredt og spennende program for både de minste og de store – og noe for de voksne også, sier festivalsjef Endre Lund Eriksen.

SE HELE PROGRAMMET HER

Animasjon i fokus

I år festivalen valgt å fokusere spesielt på animasjonsfilm. I tillegg til mye animasjon i filmprogrammet, arrangeres også et bransjeseminar med hovedfokus på animasjon.

– Vi tematiserer hvordan man gjennom animasjon kan nå ut med "små", lokale historier til et internasjonalt publikum. Årets åpningsfilm, SANGEN FRA HAVET og norske ELIAS er gode eksempler på dette, sier festivalsjef Lund Eriksen.

SANGEN FRA HAVET, et spennede eventyr, basert på et gammelt sagn fra Irland. Andre animasjonsfilmer i programmet er den ferske fransk-kanadiske YELLOWBIRD (bildet), SAUEN SHAUN og DET ELLEVILLE NØTTEKUPPET, som får premiere under Verdens Beste. I tillegg blir det korfilmprogrammer med korte animasjonsfilmer for både små og store. Brasilianske GUTTEN OG VERDEN er en fascinerende film for de litt større barna, med en helt egen animasjonsstil.

Spenning for de store
Programmet inneholder både animasjon og spennende spillefilmer for de store. Her får vi blant annet se en nyinnspilling av svenske GUTTEN MED GULLBUKSENE, den britiske rockefilmen THE BEAT BENEATH MY FEET og KRIGENS HEMMELIGHETER fra Nederland.

– KRIGENS HEMMELIGHETER er en kjempespennende film med handling lagt til 2. verdenskrig, om to bestevenner som havner på hver sin side under krigen - og i tillegg blir forelsket i den samme jenta, sier festivalsjef Endre Lund Eriksen.

I den svenske MIN LILLE SØSTER møter vi Stella. Storesøsteren hennes, Katja, er kjempegod i kunstløp. Så oppdager Stella at Katja har spiseforstyrrelser. En spennende og viktig film med fantastisk skuespill!

– Vi er glad for at Amy Deasismont, også kjent som artisten Amy Diamond, som spiller storesøster Katja, kommer som gjest til festivalen. Hun vil være tilstede og møte publikum på flere av forestillingene, sier Lund Eriksen.

Karate og stumfilm
Årets klassiker-visning er KARATE KID (SANNHETENS ØYEBLIKK) fra 1984. I den forbindelse blir det arrangert "kampsportkveld" under festivalen. For første gang blir det også stumfilm med levende musikk under Verdens Beste, noe som er et fast element under TIFF i januar.

Det er Tromsø Internasjonale Filmfestival og Aurora Kino som står bak festivalen, som arrangeres 3.-7. juni på Verdensteatret Kino og Aurora kino Fokus.

SLIK SKAFFER DU BILLETTER