Tromsø 3.–7. juni 2015

GUTTEN OG VERDEN

O MENINO E O MUNDO

Hvor er pappa? Gutten i denne filmen heter Cuca og bor i et land uten navn. Han leter etter faren sin, som har dratt med tog fra landsbygda for å finne arbeid. Men hvor er han nå? En kveld Cuca lengter sterkt etter faren blir han tatt av et vindpust og ført avgårde til steder fulle av farger og spennende musikk – men også urettferdighet og tyranni. GUTTEN OG VERDEN er tegnet og animert på en helt spesiell måte, fra det enkle til det storslåtte, og som blir mer og mer intens. En oppvekstskildring om vår moderne verden sett fra barnets perspektiv.

This wordless and unique animated film follows Cuca, a young country boy who goes on a quest to the big city in search of his father. A simple story that goes more and more complex and intense, a look at our modern world of joy, laugther, poverty and conflict from a child’s perspective.

Visste du at...

... de første animasjonsfilmene var tegne- eller dukkefilmer, men i dag er det mest vanlig å bruke dataskapte figurer og miljøer? «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» er en dukkefilm.