Tromsø 8.–11. mai 2014

Eline Ludvigsen er allerede klar som første jurymedlem for Verdens Beste, men hun trenger selskap av fem til. Kunstnerisk leder for festivalen Endre Lund Eriksen (til venstre) og juryleder Stein Bjørn håper kanskje du eller noen du kjenner vil være med. Foto: John-Kristian Dalseth

Vil du sitte i verdens beste jury?

I år som i fjor spiller barn hovedrollen under festivalen, både i filmene og i kulissene, og som filmfestivaler flest skal det også deles ut priser til Verdens Beste filmer. Til det kan kanskje du eller noen du kjenner hjelpe til!

Vi utlyser nå fem juryplasser som skal bekles av barn i aldersgruppen 10 til 13 år. Emilie Ludvigsen (11) går i klasse 6B ved Tromsdalen skole, som er årets samarbeidsklasse som skal hjelpe til under årets festival, og hun er allerede klar som første jurymedlem i år.

Juryen skal ledes av Stein Bjørn, som har jobbet som frilans skuespiller i en rekke teater og filmproduksjoner i Norge og Sverige. Han gleder seg til å lede en engasjert jury, som skal plukke ut de beste filmene.

- Det viktigste med å sitte i en festivaljury er at man må være veldig glad i film, og ha en mening om hva som er bra og hva som er dårlig. Det er barna i juryen som bestemmer, jeg skal kun assistere dem om nødvendig, sier Bjørn.

I kategorien Verdens Beste langfilm er følgende filmer nominert: Antboy, Farvel, mamma, Hesten på balkongen, Hvordan bli fotballproff, Oppdrag MGP jr. og Reisen til fjærkongens rike. I kortfilmklassen deltar flere filmer i programmene Animert moro - kort for små og Kort for store.

Kunstnerisk leder for barnefilmfestivalen, Endre Lund Eriksen, håper flere melder sin interesse for å delta i juryen.

- De som synes dette høres gøy ut sender bare en mail til meg på endre@tiff.no så vil vi ta kontakt, sier Eriksen.