Tromsø 8.–11. mai 2014

Verdens beste priser er delt ut!

Årets Verdens Beste – Tromsø Barnefilmfestival hadde sin siste dag søndag. På avslutningsseremonien på Verdensteatret ble det delt ut priser for Verdens beste langfilm, kortfilm, samt publikumsprisen.

Juryen har vært satt sammen av barn fra tromsøområdet og har bestått av: Valeria Rushfeldt, Eskil Buvang, Selma Giæver Haakensen, Jostein Solstad-Nøis, Sara Signe Myrslett Warth, Emilie Ludvigsen og Simen Elverum Abrahamsen. Juryleder har vært Stein Bjørn.

VERDENS BESTE LANGFILM 2014: FARVEL, MAMMA (DE GROETEN VAN MIKE!)
Nederland, 2013
Regi: Maria Peters

Juryens begrunnelse:
Prisen til beste langfilm går til en film som handler om vennskap og savn. Den viser at man aldri skal gi opp – men kjempe for sine ønsker. Filmen er både trist og morsom, og vi får en liten dose action også. Prisen vil verdens beste langfilm går til FARVEL, MAMMA.

– Vi har hatt et spesielt fokus på nederlandsk film på årets festival. Derfor er det ekstra morsomt at juryen har kåret FARVEL, MAMMA til beste langfilm. Filmen var faktisk den første som ble valgt ut til årets festival. Regissør Maria Peters har også vært gjest på festivalen og møtt publikum på visningene, samt holdt innlegg på seminarer for bransjen, sier festivalsjef Endre Lund Eriksen.


VERDENS BESTE KORTFILM 2014: THE TABLE IS SET

Finland, 2013
Regi: Anni Oja (med flere)

Juryens begrunnelse:
Prisen til verdens beste kortfilm går til en film som passer både store og små. Den er animert på en fin og underholdende måte. Filmen har en overraskende slutt, som blir servert med en teskje latter. Prisen for verdens beste kortfilm går til THE TABLE IS SET.

VERDENS BESTE PUBLIKUMSPRIS 2014

Publikum på festivalen har stemt fram sin favorittfilm. Årets publikumspris går til BAMSE – VERDENS STERKESTE BJØRN (BAMSE OCH TJUVSTADEN) Sverige, 2014. Regi: Christian Ryltenius.

Ca 5000 publikummere har besøkt årets festival, som varte fra 8. til 11. mai.